Sa facem cunostinta :

Bucuresti, Romania
Suntem Cristina si Adrian !Bine ati venit pe blogul nostru.Ideea de baza:calatoria. Ne place sa calatorim.In tara sau nu , valorile noastre , ale mele si sotului meu , sunt amintirile si fotografiile pe care le adunam din diverse destinatii.Ne organizam singuri:bilete de avion,hoteluri,obiective de vizitat etc. Suntem incantati sa va impartasim cate ceva din modul nostru de organizare ,experiente si mai ales din fotografiile adunate de prin calatoriile noastre!

25 august 2010

Japonia sau tara unde se traieste altfel - partea 3

Palatul Imperial

Desi este inchis pentru public,gradinile care il inconjoara sunt deosebite.Istoria acestui asezamant dateaza din perioada Edo.Ascuns intre ziduri masive de piatra si inconjurat de santuri cu apa,vechiul Castel Edo a fost distrus in 1945,azi pastrandu-si din trecut doar zidurile si portile.Noua constructie a fost teminata in 1970.

Zona intinsa din fata sa ,reprezinta gradina exterioara numita Kokoio Gaien si cuprinde specii de pini care au fost plantati in 1889(!).



 
Locuit de Imparat,Palatul Imperial isi primeste supusii totusi,in ziua de 2 ianuarie si pe 23 decembrie de ziua imparatului.Toata puterea economica a acestei tari este adunata in jurul acestui obiectiv,zona fiind dedicata exclusiv afacerilor si finantelor.





Senso-Ji

Este unul dintre cele mai vechi temple budiste,poarta de intrare denumita Poarta Tunetului este din 1960.Templul era locul preferat ,in trecut, de samurai si shoguni....










Japonia poate fi o chestiune de preferinte.Am vazut o mica,foarte mica parte din ceea ce inseamna Japonia in defavoarea altor destinatii.

La o simpla cautare pe internet am gasit multe obiective de vizitat fie ca vorbim despre muzee sau temple si altare,ori parcuri etc.Acolo, realizezi ca de fapt stii cate ceva despre elementele lor traditionale aranjamente florale,gradini,chimonouri,temple,sushi,dar nu stii ca toate acestea coexista armonios cu tehnologia moderna a secolului pe care il traim.Ciudat ,nu?

Nu mi-am imaginat vreodata ca plimbandu-ma printr-un parc, inconjurata de cladiri construite de nume faimoase in arhitectura,pot sa vad un Shinkansen - trenul glont - trecand pe pasarela de deasupra capului iar pe trecerea de pietoni o familie de japonezi, imbracata traditional in chimonouri.Imi permit sa spun ca este o tara a contrastelor , dar care culmea! se potrivesc de minune.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu