Sa facem cunostinta :

Bucuresti, Romania
Suntem Cristina si Adrian !Bine ati venit pe blogul nostru.Ideea de baza:calatoria. Ne place sa calatorim.In tara sau nu , valorile noastre , ale mele si sotului meu , sunt amintirile si fotografiile pe care le adunam din diverse destinatii.Ne organizam singuri:bilete de avion,hoteluri,obiective de vizitat etc. Suntem incantati sa va impartasim cate ceva din modul nostru de organizare ,experiente si mai ales din fotografiile adunate de prin calatoriile noastre!

24 august 2010

Japonia sau tara unde se traieste altfel - partea 2




Am avut privilegiul de a locui la etajul 31.Zilnic,dimineata sau seara vedeam aceasta imagine.Sau aceasta :




Vorbeam mai devreme despre reguli.Desigur acestea existau si in camerele de hotel.Zilnic bifam intr-un formular ce trebuie sa se schimbe in camera;sau lasam pe pat un anunt - care era pus la dispozitia turistilor - prin care transmiteam daca dorim sau nu sa ne fie schimbata lenjeria sau pernele.Prezenta acestui anunt pe pat insemna ca nu dorim;noi la randul nostru gaseam multumiri ca am ales hotelul si ni se comunica ca la cererea noastra nu s-a schimbat nimic sau din contra s-a schimbat ce s-a solicitat.Baia,incaperea in sine,era o chestie hight tech:senzori de prezenta,temperatura ambientala cat mai corect reglata,vasul de toaleta cu fel de fel de facilitati de la incalzirea lui la temperatura medie sau inalta pana la optiunea de dus,bideu etc.Probabil ca folosind un motor de cautare pe internet veti gasi mult mai multe informatii de care va veti minuna.
Hotelul este cu adevarat de 4*.



Lumea aceasta pe care am vizitat-o,m-a facut sa inteleg ca specia umana poate fi altfel,educata.Educatia aceasta vine de undeva din spate , din istoria lor care nu a fost deloc usoara si din care aflam ca , ei cu demnitate , au acceptat ca au fost o natiune pierzatoare in razboi.Aceeasi educatie vine si din credinta pe care o au :Budista si Sintoista.Acestea, ii fac sa aprecieze tot ce ii inconjoara.Toate acestea coexista.Rezultatul?Iata mai jos:curatenie si disciplina.



In statiile de metrou am constatat ca se sta intr-un anumit loc,se coboara printr-un anumit loc asa cum se urca pe stanga si se coboara pe dreapta.Chiar daca este aglomerat sau nu.



















Exercitiu de imaginatie : ce s-ar intimpla daca in statia de metrou Piata Victoriei de exemplu,intr-o buna zi , s-ar impune aceste reguli ?




Sau daca ne-ar fi impus sa fumam doar in locuri special amenajate ?







Ideea este simpla:cateva reguli stricte nu ne-ar strica.


Desi dispun de o infrastructura fantastica,aglomeratia exista , insa lipsesc agitatia soferilor,claxoanele sau apostrofarile.Am vazut autostrazi care "merg" printre cladiri,sunt pe nivele 1 sau 2 si au multe benzi de circulatie.Imi era foarte cunoscut termenul de ....autostrada suspendata ...Oricum,orice sofer aici ar putea sa-si indeplineasca macar o fantezie legata de sofat sau parcat !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu