Imi pare rau ca fotografiile sunt asa mici;dar sper ca mesajul lor sa fie perceput de cei ce le privesc.
Capitala Japoniei-Tokyo, este unica.Insasi Japonia este unica.Probabil ca intr-o zi ne vom intoarce aici;pt.ca mai sunt multe de vazut.Si daca vom reveni, ne vom caza la Hotel Park,vom zbura cu KLM-ul si vom avea in buzunar in jur de 1000 euro.Si desigur un telefon 3G.
Am raspuns tuturor celor care m-au intrebat despre aceste lucruri 'administrative'.
Despre transport :am folosit de la Aeroportul-Narita spre hotel si retur Airport Limousine Bus http://www.limousinebus.co.jp/en/
Biletele se pot procura din aeroport;tot de acolo am luat si un abonament de 2 zile pt.metrou , cu calatorii nelimitate.
Doar ca am fost 'obligati' sa folosim metroul de stat.Pt.ca exista si linii particulare.Se poate calatori cu abonamente zilnice, bilete cumparate de la automate - aproape in fiecare statie exista cate un panou pe care scrie cat te costa bileteul din punctul A in punctul B sau poti lua o calatorie la pretul minim iar diferenta o platesti la iesire.Biletul nu se arunca pe parcursul calatoriei pt.ca acesta trebuie verificat inainte de iesire.Toate explicatiile sunt in limba japoneza si engleza.Trebuie doar cautat semnul specific retelei Tokyo Metro.
http://www.tokyometro.jp/global/en/index.html
Si ca orice lucru frumos,vacanta s-a sfarsit ...Raman amintirile si gandul ca intr-o zi vom reveni din nou aici !
Sa facem cunostinta :
- Cristina si Adrian
- Bucuresti, Romania
- Suntem Cristina si Adrian !Bine ati venit pe blogul nostru.Ideea de baza:calatoria. Ne place sa calatorim.In tara sau nu , valorile noastre , ale mele si sotului meu , sunt amintirile si fotografiile pe care le adunam din diverse destinatii.Ne organizam singuri:bilete de avion,hoteluri,obiective de vizitat etc. Suntem incantati sa va impartasim cate ceva din modul nostru de organizare ,experiente si mai ales din fotografiile adunate de prin calatoriile noastre!
28 august 2010
27 august 2010
Fuji-san,Hakone,Ashino-ko,Odawara
Trebuie sa recunosc ca mi-am dorit foarte mult sa vad Muntele Fuji.In copilarie,bunica mea avea o cutie cu bomboane care pe capac avea fotografia Muntelui Fuji.Ma intreb ce bomboane or fi fost?Oricum era o mare chestie ca pe vremea aceeia sa ai asa ceva in casa...nu mai vorbesc de bomboane...
Nu cred ca exista cineva care sa nu fi vazut macar o data in viata o fotografie cu Fuji-san.
Toata regiunea Fuji-Hakone-Izu este considerata parc national.
Ghidul care ne-a insotit,Mr.Take,ne spunea ca pt.orice japonez sa urci pe Fuji-san este aproape o obligatie pe care trebuie sa o indeplinesti macar o data in viata.Indiferent de varsta , mai ales pt.sintoisti,ascensiunea este un ritual care o glorifica pe zeita Soarelui,mama Japoniei.
In zona din locul in care se pleaca in ascensiune,am gasit multe grupuri care erau instruite de ghizi montani;nu este simplu sa faci o asemenea ascenziune:pe langa echipamentul montan,este absolut necesar ca intregul corp sa-ti fie acoperit,inclusiv mainile;vremea este foarte neprietenoasa la 3776 m.
Tot Mr.Take ne-a spus ca toti drumetii trebuie sa aiba cate un baston de care sa fie legat un stegulet si clopotei.Explicatia:in momentul urcusului,clopoteii vor face galagie chemand in jurul drumetului fortele pozitive si norocul...Fuji-san pentru ei este sacru ,inzestrat cu spirit viu.Atat de pretuit este acest spirit , incat ghidul ne-a cantat un cantec inchinat Muntelui Fuji.....
Desi sunt constienti ca a sosit vremea ca acest vulcan activ sa erupa (Mr.Take spunea ca se poate intimpla "azi,poate maine,oricand"),viata curge normal fie ca vorbim despre localitatile de la baza lui ,fie ca vorbim despre Tokyo care se afla la ~ 120 km.
Statiunile din cadrul Parcului Fuji-Hakone-Izu sunt foarte frumoase.
Ca sa ajungi pina la aceasta zona treci prin multe localitati rurale,cu orezarii si sosele (!).
Intoarcerea spre Tokyo am facut-o cu "trenul glont" - Shinkansen.Este inutil sa mai spun ca in 40 min (mergand cu 270 km/h) am facut cei 120 km...
Nu voi face niciun fel de comparatie.Nu ca nu as avea cu ce , ci pt.ca ar fi inutil.
25 august 2010
Japonia sau tara unde se traieste altfel - partea 3
Palatul Imperial
Desi este inchis pentru public,gradinile care il inconjoara sunt deosebite.Istoria acestui asezamant dateaza din perioada Edo.Ascuns intre ziduri masive de piatra si inconjurat de santuri cu apa,vechiul Castel Edo a fost distrus in 1945,azi pastrandu-si din trecut doar zidurile si portile.Noua constructie a fost teminata in 1970.
Zona intinsa din fata sa ,reprezinta gradina exterioara numita Kokoio Gaien si cuprinde specii de pini care au fost plantati in 1889(!).
Locuit de Imparat,Palatul Imperial isi primeste supusii totusi,in ziua de 2 ianuarie si pe 23 decembrie de ziua imparatului.Toata puterea economica a acestei tari este adunata in jurul acestui obiectiv,zona fiind dedicata exclusiv afacerilor si finantelor.
Senso-Ji
Este unul dintre cele mai vechi temple budiste,poarta de intrare denumita Poarta Tunetului este din 1960.Templul era locul preferat ,in trecut, de samurai si shoguni....
Japonia poate fi o chestiune de preferinte.Am vazut o mica,foarte mica parte din ceea ce inseamna Japonia in defavoarea altor destinatii.
La o simpla cautare pe internet am gasit multe obiective de vizitat fie ca vorbim despre muzee sau temple si altare,ori parcuri etc.Acolo, realizezi ca de fapt stii cate ceva despre elementele lor traditionale aranjamente florale,gradini,chimonouri,temple,sushi,dar nu stii ca toate acestea coexista armonios cu tehnologia moderna a secolului pe care il traim.Ciudat ,nu?
Nu mi-am imaginat vreodata ca plimbandu-ma printr-un parc, inconjurata de cladiri construite de nume faimoase in arhitectura,pot sa vad un Shinkansen - trenul glont - trecand pe pasarela de deasupra capului iar pe trecerea de pietoni o familie de japonezi, imbracata traditional in chimonouri.Imi permit sa spun ca este o tara a contrastelor , dar care culmea! se potrivesc de minune.
24 august 2010
Japonia sau tara unde se traieste altfel - partea 2
Am avut privilegiul de a locui la etajul 31.Zilnic,dimineata sau seara vedeam aceasta imagine.Sau aceasta :
Vorbeam mai devreme despre reguli.Desigur acestea existau si in camerele de hotel.Zilnic bifam intr-un formular ce trebuie sa se schimbe in camera;sau lasam pe pat un anunt - care era pus la dispozitia turistilor - prin care transmiteam daca dorim sau nu sa ne fie schimbata lenjeria sau pernele.Prezenta acestui anunt pe pat insemna ca nu dorim;noi la randul nostru gaseam multumiri ca am ales hotelul si ni se comunica ca la cererea noastra nu s-a schimbat nimic sau din contra s-a schimbat ce s-a solicitat.Baia,incaperea in sine,era o chestie hight tech:senzori de prezenta,temperatura ambientala cat mai corect reglata,vasul de toaleta cu fel de fel de facilitati de la incalzirea lui la temperatura medie sau inalta pana la optiunea de dus,bideu etc.Probabil ca folosind un motor de cautare pe internet veti gasi mult mai multe informatii de care va veti minuna.
Hotelul este cu adevarat de 4*.
Lumea aceasta pe care am vizitat-o,m-a facut sa inteleg ca specia umana poate fi altfel,educata.Educatia aceasta vine de undeva din spate , din istoria lor care nu a fost deloc usoara si din care aflam ca , ei cu demnitate , au acceptat ca au fost o natiune pierzatoare in razboi.Aceeasi educatie vine si din credinta pe care o au :Budista si Sintoista.Acestea, ii fac sa aprecieze tot ce ii inconjoara.Toate acestea coexista.Rezultatul?Iata mai jos:curatenie si disciplina.
In statiile de metrou am constatat ca se sta intr-un anumit loc,se coboara printr-un anumit loc asa cum se urca pe stanga si se coboara pe dreapta.Chiar daca este aglomerat sau nu.
Exercitiu de imaginatie : ce s-ar intimpla daca in statia de metrou Piata Victoriei de exemplu,intr-o buna zi , s-ar impune aceste reguli ?
Sau daca ne-ar fi impus sa fumam doar in locuri special amenajate ?
Ideea este simpla:cateva reguli stricte nu ne-ar strica.
Desi dispun de o infrastructura fantastica,aglomeratia exista , insa lipsesc agitatia soferilor,claxoanele sau apostrofarile.Am vazut autostrazi care "merg" printre cladiri,sunt pe nivele 1 sau 2 si au multe benzi de circulatie.Imi era foarte cunoscut termenul de
Abonați-vă la:
Postări (Atom)